Tutustuthan periaatteisiini ennen pentutiedustelua!
 

Göötti | Hillan pennut syntyneet 2.4. (kaikki varattuja!). Seuraava pentue toiveissa loppuvuodelle 2021 / talvelle 2022. Lisätietoja sähköpostitse: mhenttonen [at] hotmail.com

Kelpie | Pentuja ei tällä hetkellä ole suunnitteilla.


Information in English


 


 

Länsigöötanmaanpystykorvan pentuja syntynyt 2.4.2021


3 urosta (2 töpöä ja 1 pitkähäntäinen) ja 3 narttua (kaikki pitkähäntäisiä)

Kaikki pennut ovat varattuja.


Hillan pennut 4.4. © Henttonen

Pentueen emänä Ihanhelmi Bertta Bilehile "Hilla"
ja isänä FI MVA JV-19 Maiskis Indominus "Jussi"


Ennen pentutiedustelua lue alempana tällä sivulla oleva teksti kasvatusperiaatteistani!

Pennuista odotetaan reippaita gööttejä aktiivisesti ulkoileviin perheisiin ja miksei harrastaviinkin koteihin. Olethan tutustunut rotuun ja sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen ennen pentutiedustelua ja ymmärrät, että kyseessä on aktiivinen karja- ja vahtikoira, jolle tulee tarjota riittävästi liikuntaa, järkevää tekemistä ja asianmukainen tapakasvatus.

Mikäli olet kiinnostunut pennusta, ota yhteyttä sähköpostitse: mhenttonen [at] hotmail.com.

En pidä varauslistaa tai myy pentuja huutoäänestyksellä, vaan pentujen synnyttyä niille valitaan sopivimmat kodit ennalta tavattujen perheiden joukosta.Hilla © Henttonen

Jussi © Henttonen

      Hilla

 • synt. 3.6.2018
 • lonkat B/B, polvet lat1/lat1, silmät terveet
 • palkittu näyttelyssä arvosanalla erinomainen
 • Hilla on erittäin miellyttävä ja rauhallinen göötti, se ei turhia hauku eikä riehu. Hilla kulkee julkisilla liikennevälineillä Suomen halki ongelmitta ja tulee kaikkien ihmisten ja koirien kanssa mutkatta toimeen.

  Hillalle onkin kaavailtu kaverikoiran uraa kunhan tapaamiset olisivat taas sallittuja. Hillan tärkein tehtävä on kuitenkin toimia emäntänsä seurana kotona ja lenkeillä, ja Hilla nauttiikin erityisesti pitkistä metsälenkeistä.      Jussi

 • synt. 23.6.2018
 • lonkat C/C, polvet 0/0, silmät terveet
 • Suomen muotovalio & Juniori Voittaja 2019
 • Jussi on energinen ja määrätietoinen nuori uros, joka ei epäröi kertoa mielipidettään haukkumalla. Jussi ulkoilee paljon, tulee myös valtaosan koirien kanssa toimeen, treenaa tokoa kisamielessä ja on ennen kaikkea pätevä seurakoira. Jussi osaa rauhoittua, kun ei tehdä mitään, mutta tarvitsee paljon tekemistä ja liikuntaa ollakseen tyytyväinen.

  Jussi on kiertänyt menestyksekkäästi kotimaan näyttelykehiä saavuttaen muotovalion arvon heti täytettyään 2 vuotta. Plakkarissa on myös Helsingin messukeskuksesta JV-19-titteli.


 


 

Kasvatusperiaatteeni

= Lue tämä ennen kuin kyselet pentua


Maiskis-kennelliin syntyy pentuja vain tarkoin harkituista yhdistelmistä. Näen paljon vaivaa suunnitellessani yhdistelmiä, joten toivon pennunostajan ymmärtävän, miksi haluan mm. saada mahdollisimman monta kasvattiani osallistumaan terveystarkastuksiin.

Maiskis-pentu myydään sopivaan kotiin. Uudella kodilla tulee olla kykyä ja halua kouluttaa koira tavoille sekä tarjota sille riittävästi liikuntaa ja tekemistä, unohtamatta hyvää koiran perushoitoa. Maiskis-länsigöötanmaanpystykorvan tulevassa kodissa harrastaminen on plussaa ja kelpien uudessa kodissa edellytys. En myy pentua tarhakoiraksi, suuren koiralauman jatkoksi, pelkäksi näyttelykoiraksi tai kisakoneeksi. Koiraa hankkiessa tulee olla mietittynä valmiiksi koiran hoitoon kuluva aika, vaiva ja raha. Pentu ei ole automaattisesti sisäsiisti eikä koulutettu; se ei tiedä minne saa tehdä tarpeensa eikä kulje nätisti taluttimessa. Se ei erota ovenkarmia omista leluistaan eikä tunne talon sääntöjä. Se riehaantuu juuri kun perhe on menossa yöpuulle ja nukahtaa kun sen kanssa haluaisi touhuta. Tulevan kodin tehtävä on siis kouluttaa koirastaan yhteiskuntakelpoinen.

Kasvattaja valitsee pennuille kodit ensisijaisesti kunkin pennun luonteen ja toivotun tulevan käyttötarkoituksen perusteella aikaisintaan 5-6 viikon iässä. Esim. pennun värin tai hännän pituuden perusteella ei siis meiltä kannata kysellä pentua. Sukupuoli on pätevä valintaperuste. En myy pentua pelkän puhelinkeskustelun tai sähköpostin perusteella, vaan haluan tavata mahdolliset tulevat kasvatinomistajat henkilökohtaisesti. Haluan myös, että pennusta kiinnostunut tutustuu koiriini ja pentujen emään ennen lopullista päätöstä. En jaa ostajille jonotusnumeroita enkä myy pentuja huutoäänestyksen perusteella. Pennuille valitaan kodit vasta niiden synnyttyä ja kun kaikki sovitut tapaamiset mahdollisten tulevien kotien osalta on hoidettu.

© Henttonen

Tiedustellessasi pentua sähköpostitse, kerrothan itsestäsi, perheestäsi, asuinpaikastasi sekä toiveistasi ja suunnitelmistasi pentua ajatellen, jotta saan käsityksen, minkälaista pentua etsit ja minkälaista kotia sille tarjoat. Kerrothan myös, onko sinulla aikaisempaa kokemusta koirista/rodusta ja mitä koiria perheeseenne mahdollisesti jo kuuluu tai on aikaisemmin kuulunut.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7-8 viikon ikäisinä, runsaasti käsiteltyinä, useaan kertaan madotettuina, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina, rekisteröityinä ja hoito-, ruokinta- ja kasvatusohjeiden kera. Lisäksi uudet pennunostajat liitetään rotujärjestön jäseneksi, heidän niin halutessaan. Kasvattaja tarjoaa apua ja neuvoja kaikkiin koiran kasvatukseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa. Järjestän mielelläni myös kasvattitapaamisia ja koulutuspäiviä.

Toivon, että kasvattini terveystutkitaan 1-2 vuoden ikäisenä, jotta näen kasvatustyöni tulokset. Vain tutkimalla mahdollisimman monta koiraa saamme riittävän kattavaa tietoa rodun terveydentilasta. Länsigöötanmaanpystykorvakasvattini näen myös mielelläni jalostustarkastuksessa sekä ainakin muutaman kerran koiranäyttelyssä. En voi luvata pienestä pennusta näyttelytähteä, mutta toivon saavani kaikista kasvateistani edes muutaman virallisen näyttelyarvostelun. Tarkoitukseni on kasvattaa oikean tyyppisiä, terverakenteisia koiria ja ulkomuototuomarin arvio koirista antaa minulle tietoa kasvatustyöni laadusta.

Kasvatinomistajalta toivotaan yhteydenpitoa niin hyvissä kuin huonoissakin uutisissa. Toivon myös näkeväni kasvattejani säännöllisesti etenkin ensimmäisen vuoden aikana, jotta voin seurata miten pennun kasvu ja kouluttaminen sujuvat. Kasvattajalta saa aina apua kaikissa tilanteissa, olipa sitten kysymys ruokinnasta, koulutuksesta tai terveydestä. Ns. tyhmiä kysymyksiä ei ole, vaan neuvon ilomielin kaikissa asioissa.

Pyrin sijoittamaan jokaisesta pentueesta mahdollisesti syntyvän lupaavan narttupennun sopivalla etäisyydellä asuvaan yhteystyökykyiseen kotiin.


© Linda Merk
 


Swedish Vallhund puppies born on April 2, 2021 (3 males & 3 females) out of Ihanhelmi Bertta Bilehile. The sire of this litter is FI CH FIJW-19 Maiskis Indominus. See pictures of the combination above. All these puppies are already reserved! The next litter for this year is being planned, more information coming later.


Currently no Australian Kelpie puppies planned.


For further information feel free to contact me: mhenttonen [at] hotmail.com [in English/på svenska]Maiskis puppies are available for suitable hands only. I breed my dogs rarely and carefully evaluate the temperament, quality and health of all dogs before using them for breeding. All puppies are registered, microchipped and grow in the middle of normal family life.

Should you be interested in a puppy, please enclose in your inquiry what kind of puppy you're looking for (male/female, quality - pet/show etc), information about yourself and your family, country and city where you are from, your experience in the breed in question and if you already have dogs (how many, which breed and how they live in your home).


© Henttonen
 
Copyright © 2004-2021 Henttonen
All rights reserved.
Kuvia ei anneta virtuaalikenneleiden käyttöön.